شما در صفحه «عکس» هستيد

عکاسی مد

fashion photography

نیلوفر اسدی

عکاسی فشن و مد یکی از شاخه‌های عکاسی است که هدف اصلی آن به تصویر کشیدن لباس، انواع پوشاک و فراورده‌های مرتبط است که اکثراً همراه با مدل در مجلات طراحی لباس و تبلیغات منتشر می‌شود.
عکاس مد باید با تکنیک‌های نورپردازی و فضا سازی و درک لحظات خاص سوژه با روان شناسی مد و اهداف طراح و سفارش‌دهنده آشنا باشد. در عکاسی مد علاوه بر مدل گاهی هم از انواع وسایل استفاده می‌شود تا عکاس  محیطی طبیعی به‌وجود آورد. نورپردازی مهمترین اصل عکاسی فشن و مد است زیرا گاهی عکاس با تاریکتر کردن اطراف سوژه تاکید بیشتری بر روی مدل خود می‌کند.
در هنگام عکاسی مدل شما باید بسیار فعال و در حرکت باشد تا در آخر بتوان بهترین عکس را انتخاب کنید و نباید به یک عکس بسنده کرد.
داشتن مدل خوب هم مهم است مدل نباید چهره‌ای مضطرب و نگران داشته باشد و بتواند هر حسی را به خوبی انتقال دهد.

fashion04.jpgfashion02.jpg
fashion03.jpg

اینجا چشمه‌علی است

aryan-mahdi.jpgمهدی آریان

با شروع فصل گرما، اغلب بچه‌های محله‌ای به نام چشمه‌علی در شهر ری، فرح‌بخش‌ترین تفریح‌شان شنا کردن در آب چشمه است. تفریحی خنک که رایگان بودنش شاید بیشترین لذت را داشته باشد.
گفتنی است عکاس، شنا را در همین چشمه آموخته است!

DSCI0015.JPGاز رخت‌کن و کمد خبری نیست. دوستان به نوبت کشیک لباس می‌دهند.

DSCI0019.JPGحضور افراد غریبه، خودش تفریحی است برای این بچه‌ها.

DSCI0020.JPGDSCI0023.JPGپسرک با دیدن دوربین، عکاس را صدا می‌زند تا تواناییش در شیرجه‌زدن از روی کوه را به نمایش بگذارد.

DSCI0024.JPGشیرجه زدن از روی کوه در چشمه، نشانه تبحر و قدمت شناگر در چشمه است.

DSCI0029.JPGحبس کردن نفس برای چندلحظه، تنها هنرنمایی بود که از دستش بر می‌آمد!

DSCI0030.JPGبچه‌های ضعیف‌تر، حکم اسباب بازی دوستانشان را دارند.

DSCI0031.JPG

پیدایش عکاسی در ایران

نیلوفر اسدی

از جمله عکاسان ایرانی می‌توان به ملک قاسم میرزا اشاره کرد که شاید نخستین عکاس ایرانی باشد و آقارضا عکاسباشی که اولین عکاس حرفه‌ای دربار ناصرالدین شاه بوده که در بسیاری از سفرها و مراسم دوران حکومت او را به تصویر درآورده است.

پیدایش عکاسی در در ایران سه سال بعد از اعلام موجودیت عکاسی در سال ۱۸۳۹ در فرانسه روی داد.
نخستین دستگاه‌های عکاسی به درخواست محمدشاه قاجار از کشورهای روسیه و انگلیس به دربار ایران وارد شد. دستگاه‌های عکسبرداری روسیه که هدیه امپراطور بود زودتر رسید و «نیکلای پاولوف» دیپلمات جوان روسی که به همین منظور تعلیم دیده بود همراه با دستگاه‌های عکاسی وارد ایران شد و در اواخر آذر ۱۲۲۱ه.ش نخستین عکسبرداری در ایران انجام شد.
ناصرالدین میرزا از اولین افراد خانواده سلطنتی بود که تصویر او ثبت شد. بعدها شیفتگی او به عکاسی و حمایت‌های او از این فن و هنر در سال‌های طولانی  باعث رواج گسترده عکاسی در ایران و کاربردهای گوناگون شد.
عکاسان ایرانی نیز همزمان با سال‌های اولیه پیدایش عکاسی در ایران دست به کار شدند و به تصویر جنبه‌های مختلف زندگی مردم در دوران قاجار پرداختند.
از جمله عکاسان ایرانی می‌توان به ملک قاسم میرزا اشاره کرد که شاید نخستین عکاس ایرانی باشد و آقارضا عکاسباشی که اولین عکاس حرفه‌ای دربار ناصرالدین شاه بوده که در بسیاری از سفرها و مراسم دوران حکومت او را به تصویر درآورده است.
تمایل شخصی ناصرالدین شاه به عکاسی باعث شد تا عکس‌های بسیاری بگیرد که موضوع اغلب این عکس‌ها شخص وی، زنان حرمسرا، وقایع روزمره در کاخ و چهره برخی رجال درباری است.
حمایت شخص او در این حرفه موجب گسترش و رشد در زمینه‌های مختلف شد مثلا: ترویج اصول عکاسی و آموزش این فن به طور رسمی در دارالفنون؛ ایجاد عکاسخانه سلطنتی و تعداد بسیاری عکس در عصر قاجار؛ پایه گذاری نوشتن شرح بر عکسها؛ توسعه عکاسی در میان درباریان و خانواده‌های قاجار؛ ابداع لقب عکاسباشی به عنوان عالیترین رتبه ی غنی در این حرفه و اعزام برخی محصلان دارالفنون به اروپا برای کسب مهارت.

چگونه پرتره‌ی خوب بگیریم؟

نیلوفر اسدی

پیش از هرچیز بهتر است که مدل را به دقت مطالعه کنیم. در فشردن تکمه‌ی شاتر نباید عجله کرد بلکه باید بهترین و طبیعی‌ترین حالات را کشف کرد که در یکی تفکر در دیگری لبخند و در سومی اندوه می‌تواند باشد.
چرخیدن به دور مدل برای یافتن بهترین نقطه‌ی دید طوری که معایب او به نظر نرسد و مزایایش ارزش بیشتری پیدا کند از ضروریات است.
اغلب چهره‌ها طرف خوب و بد دارند. بعضی‌ها صاحب نیمرخ جالب و بعضی فاقد آن هستند.
یکی دارای چانه‌ی چاق و غبغب است پس نباید سر را به پایین بیاورد و یا یکی صاحب بینی بزرگ و عقابی است و نباید عکس نیمرخ گرفته شود. این چند نکته و اشاره‌ی سریع به آنها از آغاز سختی کار عکاسی  پرتره را نمایان می‌کند. زیبایی عکس هنرپیشگان و مخصوصا مدل‌ها بیشتر مدیون آگاهی آنها از چگونه قرار گرفتن در مقابل دوربین است.
نور روز نرمش ملایمت عمق و برجستگی خوشایند به چهره می‌بخشد اما اگر از نور مستقیم خورشید استفاده شود تصاویری خشن ایجاد خواهد شد که فقط برای بعضی چهره‌ها مناسب است. پرتره‌هایی که در سایه  گرفته می‌شود دارای سایه روشن های لطیف و خوشایند است.اما عکاسان متخصص پرتره یا پرترتیست ها معمولا استفاده از نور مصنوعی را ترجیح میدهند.البته لازم به ذکر است که رنگ هم نقش مهمی در پرتره دارد گاهی عکس های سیاه و سفید جذابیت بیشتری دارند.

انتخابات مجلس در نمایشگاه کتاب

سعید کیایی
دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، همزمان بود با اولین جمعه نمایشگاه بین‌المللی کتاب. مسئولین به فکر افرادی که در این روز به نمایشگاه کتاب می‌روند هم بودند. پس چند صندوق رای هم در نمایشگاه قرار داده شد تا بازدیدکنندگان از نمایشگاه، علاوه بر بازدید و خرید کتاب، رای خود را نیز در صندوق بیندازند.

1.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
15.jpg